Over Atelier de Ruiter
Atelier de Ruiter is een kleinschalig kunstatelier gevestigd aan de Turfmarkt 27 in Gouda.
Bent u op zoek naar een betaalbaar uniek kunstwerk speciaal voor u gemaakt, dan bent u aan het juiste adres. In Atelier de Ruiter vindt u handgemaakte beelden van steen. Thema's zijn torso's, stilistische dierfiguren en abstracten. De beelden zijn vaak van serpentijn en albast, maar ook kalksteen en marmer behoren tot de mogelijkheden. In het atelier zijn ook schilderijen te zien.
 
 
Over de maker
Jannie de Ruiter is de drijvende kracht achter Atelier de Ruiter. Sinds een tiental jaar heeft zij ervaring met het maken van beelden. Zij volgde een opleiding aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Amersfoort. Vanaf 2000 volgt zij jaarlijks beeldhouwcursussen bij gerenommeerde beeldhouwers. In de jaren daarvoor hield zij zich voornamelijk bezig met tekenen en schilderen en volgde zij diverse cursussen voor aquarelleer- en acryltechnieken.
 
 
 
Jannie (2)Jannie de Ruiter: “Werken in steen is een boeiend en uitdagend proces. Meestal ga ik uit van een van te voren bepaalde vorm, een enkele keer laat ik me leiden door de vorm van de steen en de steensoort. Ik werk het liefst in serpentijn en albast. Deze steensoorten zijn niet al te weerbarstig om te bewerken en geven altijd weer een verrassend resultaat.”
 
 
Keuzemogelijkheden
In het atelier is divers werk te zien. Kleine beelden, maar ook grotere tuinbeelden. Afhankelijk van de vraag worden materiaalkeuze, grootte en gewicht bepaald. Maar vooral ook wat het beeld moet uitstralen.